Navigation Menu+

Aanvullend partnerschap

AANVULLEND PARTNERSCHAP

Een traject ‘Jij Blinkt Uit’ staat of valt met een sterk partnerschap. Er is een organisatie met ervaring nodig die faciliteert. Er is een mental coach nodig. En er is een leeromgeving met aantrekkingskracht nodig. Die kunnen variëren. En ook dat is een bijzondere kracht van ‘Jij Blinkt Uit!’.

Erwin De bruyn, directeur Stebo

“In ons experiment was er een partnerschap tussen Stebo, Koshine en KRC Genk. Organisaties en mensen zijn in een partnerschap vervangbaar. De goesting waarmee deze partners met elkaar in zee gaan is wel heel bepalend voor het succes van het traject ‘Jij Blinkt Uit!’. Die moet goed zitten.“

 

Benieuwd naar de goesting in ons experiment? We laten de partners daarover zelf aan het woord.


 

logo

Nicole Meeusen, projectverantwoordelijke

“Stebo heeft een jarenlange ervaring in begeleiding van werkzoekenden. In dit project hebben de ontwikkeling/ zoektocht naar de aanpak ‘Jij Blinkt Uit!’ gefaciliteerd: van het uitschrijven van een project, over de werving, de permanente begeleiding, de concrete bemiddeling tot en met de organisatie van de nazorg. Daarvoor de juiste partners engageren en dit proces faciliteren, daar zit de Stebo-kracht.”

 

koshine-logo

Stijn Quanten, mental coach

“Als coach van de voetballers van KRC ben ik sterk verbonden met de club. Ik wilde allang meer met het sociale van de club voeling krijgen. Dit project was voor mij een unieke kans. Daarnaast had ik ook direct een klikgevoel met het team. Er was goede chemie. In het team zitten diverse kwaliteiten, die elkaar bovendien aanvullen.”

 

krcgenk-logo

Davy Vanhaen, communicatie- en community manager KRC Genk

“Wat wij nog toevoegen aan het project? Zeker het community gevoel van KRC, de bijna magische setting van profvoetbal. Dat heeft een unieke aantrekkingskracht op iedereen, zeker op de meest kwetsbaren. Het is gewoon heel erg krachtig als deelnemers ontdekken dat het succes van KRC en van de profvoetballer van onze club er ook niet zomaar gekomen is, dat het een weg is van hard werken, van vallen en opstaan. Dat geeft hen kracht en moed.“

Een sterk partnerschap maakt veel mogelijk. Organisaties in de zijlijn, die aanmoedigen én een pols aan de vinger houden zijn ook van onschatbare waarde. Ook die kunnen in ‘Jij Blinkt Uit!’ variëren.


 

Erwin de Bruyn, directeur Stebo.

“Een ontwikkelploeg heeft ook supporters nodig, organisaties en mensen die actief mee willen denken, adviseren, en ondersteunen. In ons experiment waren dat de arbeidsmarktregisseur VDAB Limburg en de dienst tewerkstelling van de Stad Genk, de lokale heimat van ‘Jij Blinkt Uit’. Wanneer het project in een ander provincie wordt georganiseerd, zijn de VDAB van die provincie en de lokale dienst tewerkstelling natuurlijk de meest aangewezen partners.”

 

Onze supporters hadden goesting in het project. Waarom? Dat vertellen ze zelf.

 


 

genk_logo

Bart Soons, arbeidsconsulent tewerkstelling Stad Genk

“We vonden het vanuit onze dienst tewerkstelling belangrijk om mee deel uit te maken van de stuurgroep. We waren vooral nieuwsgierig naar het stuk mental coaching in het traject. We wilden weten wat de werkzame principes ervan zijn. We willen het weten, omdat we er op termijn ook structureel iets mee willen doen.”

logo-vdab

Hilde Baerten, directeur arbeidsmarktbeheer Limburg 

“We ondersteunen ‘Jij Blinkt Uit!’ vanuit onze rol van arbeidsmarktregisseur in Limburg. We zorgen voor de erkenning van het traject en willen dit graag mee dissemineren. We zijn getriggerd omdat ‘Jij Blinkt Uit!’ een sterk innovatief project is. Het brengt niet alleen de verschillende partners met de noodzakelijke expertise samen, het biedt tegelijkertijd een duurzame oplossing om de tewerkstelling van kwetsbare werkzoekenden te verhogen via arena-ervaringen en intensieve coaching. Het is overdraagbaar omdat de werkzame principes van de coaching van kansengroepen naar werk uitgeschreven worden.”