Navigation Menu+

1 focus

1 FOCUS

Het traject ‘Jij Blinkt uit’ heeft één duidelijke focus: mensen weer doen schitteren door hun mentale weerbaarheid te versterken, door hen letterlijk lichter te maken. Want dat is de voorwaarde om succesvol aan de loopbaan te kunnen werken.

An Kempeneers, projectleider

“Jij Blinkt Uit’ versterkt de mentale weerbaarheid van werkzoekenden met mentale blokkades. Het is de hefboom naar meer zelfvertrouwen en een sterker zelfbeeld. En dat is nodig om werk te vinden en te houden.“

Voor een aantal werkzoekenden komen de klassieke trajectversterkende acties te vroeg. Opgelopen frustratie en teleurstellingen in het leven hebben hen verlamd, onzeker gemaakt en halen bij hen de energie weg om aan hun loopbaan te timmeren. Die blokkades moeten eerst aangepakt worden.

Lieve Klimas, begeleider

“We verleggen in ‘Jij Blinkt Uit!’ de focus van ‘we moeten zorgen dat de klant werk vindt’ naar ‘we moeten hem eerst sterker maken, zodat hij beter zijn weg vindt op en naar de reguliere arbeidsmarkt’.

Mentale weerbaarheid versterken is in ‘Jij Blinkt uit’ het werk van alle begeleiders. De mental coach doet gerichte interventies. De vaste begeleiders hebben met de groep een sterke vertrouwensband en geven input over deelnemers aan de mental coach. Ze werken ook verder door op de resultaten uit zijn interventies. Het is een krachtig samenspel. De begeleiders benoemen tijdens het project herhaaldelijk de sterke punten, de kwaliteiten, die ze zien bij de deelnemers. Ze doen dat in alle activiteiten van de mental coaching, tijdens de individuele begeleiding, tijdens de opleiding en de arena-ervaringen en bij de voorbereiding van de jobbeurs.

Ayse Demirci, begeleider

“De aanpak is erg succesvol. Sommigen zijn doorgestroomd naar werk, of naar een opleiding. Anderen nog niet. Maar iedereen is er sterker uitgekomen. Hun kansen op de arbeidsmarkt zijn verhoogd. En meer dan dat, ze kennen hun mentale blokkades en kunnen er nu beter mee omgaan. Deelnemers noemen het een cadeau voor het leven.”