Navigation Menu+

Presteren

De negen thema’s in ‘Jij Blinkt Uit!’ zijn geplukt uit de mentale begeleiding van Koshine bij topsporters.

Menu

PRESTEREN

Wat is de invloed van het hele coachingtraject op de prestaties van de coachees (deelnemers)?

Het hele coachingstraject is erop gericht om de deelnemers optimaal te laten presteren, te laten uitblinken. Iedere deelnemer heeft geleerd om zich bewust te worden van zijn sterke eigenschappen, zijn kracht en zijn kwaliteiten.

De omgekeerde jobbeurs is een mooi staaltje ‘presteren’. Het is het sluitstuk van het traject, waarin deelnemers alles inzetten wat ze geleerd hebben én het ook tonen aan de buitenwereld.

Activiteiten

OMGEKEERDE JOBBEURS

 

jobbeurs

Het resultaat van de opleiding! Hier laten de deelnemers alles wat ze ervaren en geleerd hebben in het traject, hun talenten en hun toekomstperspectieven zien aan de werkgevers. Ze presenteren zich op een creatieve wijze en stellen aan werkgevers die hen bezoeken de vraag: ‘Wat heb jij mij te bieden?’.

WAAROM

Begeleider Lieve

“Talenten benoemen is de rode draad doorheen het traject. Op de jobbeurs krijgen de deelnemers de kans om hun competenties naar voor te brengen op een creatieve manier. Ze maken elk een eigen stand, waarbij hun persoonlijkheid tot uiting komt.”

Begeleider Ayse

“We verkleinen de kloof tussen de werkzoekenden en de werkgevers. De werkgevers zijn bezoekers en kunnen proeven van de skills en talenten van potentiële kandidaten. Het is een aanpak met een ‘wauw-effect’.”

Begeleider Davy

“Tijdens de jobbeurs zorgen we er voor dat er een jobcoach en IBO consulent aanwezig is om info te geven over de tewerkstellingsmaatregelen en begeleiding op de werkvloer.”

Resultaten

Begeleider Samira

“Het vraagt durf van een deelnemer om zichzelf te presenteren. Het is ook niet voor iedereen evident om dat op een creatieve manier te doen. Maar het is mooi om te zien hoe de deelnemers mekaar daarin ondersteunen en tips geven aan elkaar.”

Begeleider Lieve: “Deelnemers nemen niet alleen hun eigen loopbaankansen in handen. Hun zelfvertrouwen groeit ook enorm door deze oefening. Het is mooi om te zien hoe fier deelnemers zijn op hun creatie.”

Bart, jobcoach stad Genk “Wat sterk opvalt is dat de deelnemers wel heel goed hun best hebben gedaan om zich voor te stellen. Daar kruipt ook wel wat tijd in en dat zie je ook wel. Hun stands zijn goed uitgewerkt. Ze geven een duidelijk beeld over wie ze zijn. Als werkgever krijg je dus redelijk snel een beeld van wie er voor je zit, wat zijn capaciteiten en competenties zijn.”’.

Begeleider Davy:

“In mijn hele carrière heb ik nog nooit zo’n gedrevenheid meegemaakt bij deelnemers van een project. Dit leidde uiteraard tot succes.”

Nicole, coördinator tewerkstelling Stebo

“Ik ga met een heel enthousiaste indruk naar huis. Ik vond dat ook heel fijn dat mensen zich openstellen om hun verhaal te doen aan iemand die ze toch eigenlijk helemaal niet kennen. En ik heb gemerkt dat er een enorme diversiteit aan verhalen heb gehoord vandaag. Maar dat ik wel de rode draad heb gehoord doorheen de verhalen. En die rode draad is voor mij toch een stukje van dat de mensen heel hard uit hun kot zijn moeten komen om te staan waar dat ze vandaag staan.”